Drums en roeping

De drum roept. 

Verhoogde hartslag, opwinding, energie, gevoel om te gaan bewegen. Dat is wat de drum teweeg brengt. Of je nou de huid hebt van een damhert, paard, koe, geit of welk dier dan ook, je gevoel komt samen met die van je drum. Kies een drum altijd op gevoel en niet om de kracht of werking, Vaak zijn we geneigd om iets wat herkenbaar is te verkiezen boven wat daadwerkelijk goed voor ons is. Een drum heeft namelijk een betere werking als je naar de roeping luistert, hoor je de drum met je hart dan is deze voor jou.

Een drum geeft pas rust als er een connectie ontstaat en niet door er gewoonweg hard op te slaan. Als de drum bespeelt wordt, gebeurd er namelijk iets. Het zorgt voor een trilling in je energieveld en die trilling zorgt dat je uit je denken kan stappen en in een andere staat van zijn kan komen. Staat van rust, ontspanning, plezier. Alles wat je helpt om je hart nog meer te openen en jezelf of je ik naar boven te halen.

Mijn Shamanic (Sjamanistische) drums zijn gemaakt van een frame van cederhout, ook wel geschreven als Red Cedar hout. Deze houtsoort is licht en duurzaam en heeft geen last van werking door kou of warm weer. Het is qua prijsklasse wel duurder vanwege deze kenmerken, maar ik vind een lichtere drum in de hand prettig en de behendigheid of sturing is wat gemakkelijker voor langere drumsessies. En je kan wat beter drummen en dansen tegelijk.